نوشته شده توسط : کوروش فنایی

بلبرینگ موتور کولری جزء حیاتی هر موتور الکتریکی است که برای انتقال مداوم بارها از شفت به موتور و پشتیبانی از روتور طراحی شده است. خرابی این یاتاقان ها معمولاً منجر به تعمیرات گران قیمت موتور الکتریکی می‌شود. در این مقاله قرار است در مورد نحوه تعویض بلبرینگ موتور کولر آبی صحبت کنیم. تعویض بلبرینگ دینام کولر آبی بهتر است توسط افراد متخصص انجام شود ولی در صورتی که خود می خواهید این کار را انجام دهید در ادامه مراحل گام به گام آورده آن شده است. همچنین شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به انواع بلبرینگ دینام کولر با کارشناسان فروش کالا صنعتی در تماس باشید.

گام های تعویض بلبرینگ موتور کولر
انجام فرآیند تعویض بلبرینگ کولر آبی ممکن است در هزینه و زمان شما صرفه جویی کند. مطالبی که در ادامه آورده ایم راهنمای گام به گام تعویض بلبرینگ کولر است که با مطالعه این موارد می توانید در صورت داشتن ابزار مناسب، خودتان اقدام به تعویض بلبرینگ کولر آبی کنید. مهم ترین نکته هنگام تعویض بلبرینگ دینام کولر آبی، شناختن کامل موتور می باشد.

1) پیاده کردن موتور
اولین مرحله در تعویض بلبرینگ کولر آبی، پیاده کردن موتور است. باید تمامی اجزا الکتروموتور و پوسته و قطعات آن باز شود.

2) تمیز کردن شفت موتور
قبل از خارج کردن بلبرینگ، شفت موتور کولری را باید تمیز کرد. برای این کار می توان از دستمال و یا هر نوع اسپری شیمیایی برای موتور استفاده کرد.

 

3) خارج کردن بلبرینگ
در صورتی که از بیرینگ کش استفاده می‌شود، باید قطب مرکزی بیرینگ کش را در انتهای شفت قرار داد و پنجه های بیرینگ کش را به بلبرینگ متصل کرد. سپس دندانه های بیرینگ کش را محکم به بلبرینگ متصل کرد. با چرخاندن آچار متصل به بیرینگ کش، بلبرینگ موتور به آرامی از شفت خارج خواهد شد. در صورتی که بلبرینگ موتور کولر از شفت خارج نمی‌شود، باید باز هم به وسیله روان کننده و مواد دیگر شفت را تمیز کرد تا به خارج کردن بلبرینگ کمک کرد. شما می‌توانید انواع بیرینگ کش ها را به صورت اینترنتی در شرکت کالا صنعتی سفارش دهید. در صورت در اختیار نداشتن بیرینگ کش می‌توانید از ابزار کمکی استفاده کنید. بعد از خارج کردن بلبرینگ فرسوده باید بلبرینگ جدید را جایگزین کرد. در ادامه به مراحل جایگزین کردن بلبرینگ جدید اشاره شده است.

 

بعد از خرید بلبرینگ و قبل از نصب آن، باید علت خرابی بلبرینگ (مقاله 640) مورد بررسی قرار بگیرد زیرا ممکن است بدون بررسی علت خرابی و برطرف کردن آن، بلبرینگ جدید هم دچار خرابی زودرس شود. یکی از عواملی که در طول عمر بلبرینگ تاثیر زیادی دارد برند بلبرینگ است. ما در مقاله بهترین برند بلبرینگ، تمامی برند های موجود در بازار را مورد بررسی قرار دادیم.

گرم کردن بلبرینگ
برای تعویض بلبرینگ دینام کولر آبی، بهتر است ابتدا بلبرینگ را به وسیله بیرینگ گرم کن، 20 تا 50 درجه سانتی گراد گرم کرد. باید دمای افزایش بلبرینگ را هر لحظه چک کرد تا به بلبرینگ و روانکار داخل بلبرینگ آسیبی وارد نشود. بعد از گرم کردن بلبرینگ موتور کولر آبی باید اقدام به نصب آن کرد. شما می‌توانید برای درخواست انواع بیرینگ گرمکن با کارشناسان فروش کالا صنعتی در تماس باشید.

 

باید دقت کرد هنگام گرم کردن بلبرینگ، دمای بلبرینگ از 250 درجه فارنهایت (121 درجه سانتی گراد) نرود؛ زیرا در این صورت ممکن است به بلبرینگ آسیب وارد شود. دلیل استفاده از بیرینگ گرمکن و گرم کردن بلبرینگ و رولبرینگ، گسترش رینگ داخلی بلبرینگ است که کمک می کند تا بلبرینگ و رولبرینگ راحت تر روی شفت بلغزد و نصب راحت تری داشته باشد. در صورت نداشتن بیرینگ گرم کن می‌توانید از روش هایی مانند حمام روغن استفاده کنید و یا بدون گرم کردن بلبرینگ این اقدام را انجام دهید که کمی سخت تر از حالت گرم کردن خواهد بود.

استفاده از ابزار مناسب
برای نصب بلبرینگ موتور کولری باید از ابزارهای مناسب مانند چکش استفاده کرد. در صورت گرم کردن بلبرینگ برای جا گذاشتن بلبرینگ باید از دستکش مقاوم در برابر حرارت استفاده کرد. بعد از گرم کردن، بلبرینگ بسیار داغ است به صورتی که لمس بلبرینگ با دست خالی امکان پذیر نمی باشد. در صورت تصمیم به گرم کردن بلبرینگ و نبود دستکش مناسب، حتماً از ابزاری مانند انبر برای برداشتن بلبرینگ استفاده کنید.

 

نصب بلبرینگ
بعد از گرم کردن بلبرینگ باید اقدام به نصب آن کرد. هنگام نصب و تعویض بلبرینگ موتور کولر آبی باید توجه داشت شفت الکتروموتور کاملا تمیز و عاری از هرگونه آلودگی باید و در غیر این صورت آن را تمیز کرد. هنگام نصب و تعویض بلبرینگ موتور کولری، باید بلبرینگ جدید را تا انتها فشار تا ته محکم چفت شود.

اگر بلبرینگ به راحتی داخل شفت قرار نگرفت، می توان از ابزار نصب بلبرینگ برای حرکت دادن آن استفاده کرد. حتی اگر بلبرینگ موتور کولری قبل از نصب گرم شود، باز هم ممکن است بلبرینگ روی شفت گیر کند. همان‌طور که گفته شد می توان بلبرینگ را بدون گرم کردن و با استفاده از ابزار نصب مناسب هم بر روی شفت قرار داد فقط زمان بیشتری صرف می‌شود. شما می‌توانید کیت ابزار نصب بلبرینگ و رولبرینگ را به صورت آنلاین از فروشگاه اینترنتی کالا صنعتی سفارش دهید.

 

سرد شدن بلبرینگ
اگر قبل از نصب، بلبرینگ موتور کولری گرم شده باشد، بعد از قرار دادن بلبرینگ موتور کولری بر روی شفت باید کمی صبر کرد تا بلبرینگ سرد شود. بلبرینگ بعد از نصب همچنان گرم و شل می‌باشد و اگر بلافاصله بعد از نصب، موتور کولری را جا به جا کرد، ممکن است بلبرینگ از موقعیت خود جدا شود. خنک شدن بلبرینگ ها ممکن است بین 30 تا 60 دقیقه طول خواهد کشید.

در این مقاله در مورد نحوه تعویض بلبرینگ موتور کولری صحبت کردیم. توصیه ما این است که برای این کار از افراد متخصص کمک بگیرید ولی در صورت داشتن ابزار مناسب می توانید با مطالعه این مقاله بلبرینگ موتور کولری خود را تعویض کنید. همچنین در مقاله تعویض بلبرینگ الکتروموتور، نحوه تعویض بلبرینگ تمامی الکتروموتور های صنعتی صحبت کردیم. یکی از عوامل مهم در خرابی بلبرینگ ها، برند آن است. متاسفانه در بازار امروز بلبرینگ های تقلبی بسیار زیاد شده و تنها با خرید از فروشگاه های معتبر قادر به خرید بلبرینگ اصلی هستید. شما می توانید جهت خرید بلبرینگ ها در برند های مطرح با ضمانت اصالت با کارشناسان فروش کالا صنعتی در تماس باشید.

روش تعویض بلبرینگ موتور کولری چگونه است؟
1) پیاده کردن موتور

2) تمیز کردن شفت موتور

3) خارج کردن بلبرینگ یا رولبرینگ به وسیله بیرینگ کش و یا ابزار کمکی

بلبرینگ چیست؟
بلبرینگ ها و رولبرینگ ها یا به طور کلی یاتاقان ها از دو رینگ داخلی و خارجی و تعداد توپ (ساچمه دایره‌ای شکل) در بین دو رینگ تشکیل شده‌اند. بلبرینگ ها بین محور روتور و یاتاقان استاتور قرار می‌گیرند، به این صورت که یکی از رینگ ها ثابت است که در سمت یاتاقان به قسمت ساکن الکتروموتور جفت می‌شود و رینگ دوم متحرک است که روی محور روتور قرار می‌گیرد.

منبع:https://www.kalasanati.com/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%88-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA/%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D9%84%DA%A9%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%85%D9%88%D8%AA%D9%88%D8%B1/36/%D8%A8%D9%84%D8%A8%D8%B1%DB%8C%D9%86%DA%AF-%D8%A8%D9%88%D8%B4-%D9%88-%DB%8C%D8%A7%D8%AA%D8%A7%D9%82%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%D9%84%DA%A9%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%85%D9%88%D8%AA%D9%88%D8%B1



:: بازدید از این مطلب : 224
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
تاریخ انتشار : یک شنبه 15 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

دیتا مانیتورینگ صنعتی یا نظارت بر داده‌ها یک روش تجاری است که در آن داده‌های مهم تجاری به طور معمول با قوانین و استاندارد‌های کنترل کیفیت بررسی می‌شوند تا از بالا بودن کیفیت داده‌ها و سازگاری داده‌ها با استاندارد‌های از پیش تعیین شده اطمینان حاصل نمایند. راندمان پایین، بالا بودن ضایعات تولید، خرابی زود هنگام ماشین آلات و تاسیسات، سوختن ناگهانی الکتروموتور ها ناشی از قطع یا نارسایی سیستم کولینگ و قطع برق و زیان‌های ناشی از سهل انگاری پرسنل از چالش‌های مهم واحدهای تولیدی است. راه حل موثر برای تشخیص و پیشگیری از این چالش‌ها سیستم‌های مانیتورینگ صنعتی می‌باشد. سیستم های کنترل و مانیتورینگ صنعتی، امکاناتی از قبیل کنترل اتوماتیک و مشاهده لحظه به لحظه شرایط فرایندهای صنعتی را فراهم آورده و در صورت بروز مشکل آلارم می‌دهند.

 منبع:
:: بازدید از این مطلب : 211

|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : یک شنبه 15 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

تجهیزات اتوماسیون صنعتی مجموعه ای از ابزار و وسایل صنعتی اطلاق می شود که برای کنترل دور الکتروموتور به عنوان درایو یا اینورتر یا کلید هوایی و کلید اتومات و بسیاری تجهیزات مشابه در بازار شناخته می شود. کالا صنعتی با توجه به اینکه در انواع الکتروموتور دارای رنکینگ مناسب در بازار است، اینورتر یکی از پر مصرف ترین کالای اتوماسیون مرتبط به شمار می رود.
از اینورترها در چه مواردی استفاده می شود؟
اینورترها معمولا قطعات متحرک ندارند و به همین دلیل در طیف های مختلف و گسترده ای از ابزار های کاربردی مورد استفاده قرار می گیرند. از طیف های گسترده کاربرد اینورتر ها می توان به منبع تغذیه کامپیوتر ها و ابزارهای بزرگ حمل و نقل فله اشاره کرد. استفاده دیگری که از اینورترها می شود تامین جریان AC از منابع DC مثل پانل های خورشیدی یا باتری ها می باشد.

یک تعریف برای اینورترها بنویسید؟
اینورتر را می توان به عنوان یک نوسان ساز الکترونیکی با قدرت بالا توصیف نمود. دلیلی که باعث شده این وسیله اینورتر نام بگیرد عملی است که این دستگاه در جهت عکس مبدل AC به DC متداول انجام می دهد. اینورتر یا درایو AC به دستگاهی گفاه می شود که بتوان از طریق آن سرعت یک موتور AC سه فاز را بدون اینکه قدرت و گشتاور موتور کاهش یابد، کنترل نمود .طراحی اینورتر ها به گونه ای است که در ظرفیت های مختلفی ساخته می شوند. برای مثال برای موتوری که دارای توانی به اندازه 20 اسب بخار باشد، اینورتر HP20 مناسب تر از سایر اینورتر های موجود است.

 

از نظر ورودی اینورتر ها به چند بخش تقسیم می شوند؟
اینورتر ها از نظر ورودی آنها در دو بخش ساخته می شوند که دسته اول اینورتر تک فاز و دسته دوم اینورتر سه فاز است. البته ذکر این نکته الزامی است که خروجی تمام اینورتر های موجود سه فاز است؛ همینطور اینورترهایی که توانی بالاتر از 3 اسب بخار دارند،ورودی شان نیز سه فاز است.

چه زمانی با هشداری مبنی بر عدم استفاده از اینورترها جهت روشن نمودن لامپ های فلوئورسنت معمولی مواجه می شویم؟
ممکن است در بعضی اینورترها با هشداری مواجه شویم به ما بگوید از اینورتر موجود برای روشن کردن لامپ های فلوئور سنت استفاده نکنیم ؛ علت این هشدار این است که خازن تصحیح توان به روش موازی به لامپ فلوئور سنت وصل شده است. ما میتوانیم با قطع اتصال این دو و با برداشتن خازن این مشکل را رفع نماییم.

ویژگی های اینورتر را نام ببرید.
اینورترها ویژگی هایی دارند که با شناختن آنها می توانیم با نحوه استفاده از آنها آشنا شویم: كاهش انرژی مصرفی و در نتیجه كاهش هزینه برق، كاهش جریان راه اندازی و در نتیجه طولانی شدن عمر موتور ، امكان تغییر سرعت موتور، امكان تغییر جهت حركت موتور، داشتن حفاظت در برابر اضافه بار، امكان كار موتور در شرایط متغیر بودن ولتاژ ورودی ، امكان كنترل از راه دور، ایجاد سرعت بیشتر از سرعت نامی موتور و برنامه ریزی كردن حركت.

کار اینورتر چیست؟
اینورتر می توامد به صورت هوشمند و برنامه ریزی شده میزان باری که به موتور وارد می شود را تشخیص دهد و متناسب با همان بار وارد شده به موتور جریان دهند.این جریان در اکثر اوقات حتی از جریان نامی موتور نیز کمتر است.

جریان نامی موتور را تعریف کنید.
جریان نامی موتور دستگاهی است که به وسیله آن می توانند سرعت را در موتورهای سه فاز تغییر دهند.

راه اندازی نرم موتور چگونه است؟
در راه اندازی نرم موتور، هیچگونه ضربه ای به قسمت های مکانیکی مانند کوپلینگ ،گیربکس صنعتی ،تسمه ، زنجیرها و ... وارد نمی شود که در نتیجه این امر طول عمر مفید موتور بیشتر شده و همچنین عمر مفید بخش های مکانیکی نامبرده شده نیز افزایش خواهد یافت.

چگونه از موتور در برابر اضافه بار محافظت می شود؟
معمولا برای میزان بارها استانداردی وجود دارد که اگر میزان بار از حالت مجاز بیشتر شود، اینورتر اقدام به خاموش کردن موتور می کند و به کاربر هشدار اضافه بار را می دهد.

چگونه یک موتور سه فاز را با برق خانگی و به صورت عادی راه اندازی می کنند؟
امكان استفاده از برق تكفاز 220 ولت به جای سه فاز 380 ولت برای راه اندازی موتور سه فاز حداكثر با توان 3 HP( 2.2kw ) ممکن است؛ به این معنی كه می توان با برق خانگی یك موتور سه فاز را بدون ایجاد هیچ مشکلی و كاملا به صورت عادی راه اندازی نمود .

یک موتور قابلیت داشتن دورهای مختلف به صورت حافظه ای را دارد،این جمله به چه معناست؟
در یک موتور این امکان وجود دارد که به صورت حافظه ای دورهای مختلفی وجود داشته باشد،موتور یک دور به موتور چند دور با سرعت های مختلف تبدیل شود و در کاربرد پمپ ها فشار ثابت ایجاد شود. معنای این جمله ها این است که می توان با تغییردادن دور موتور فشار مورد نظر را ثابت نگه داشت. مثلا می توان فشار یک مخزن را به طور ثابت و بدون تغییر حفظ کرد در نتیجه هنگام مصرف آب دور موتور به صورت خودکار زیاد می شود و وقتی آبی مصرف نشود، دور موتور به طور خودکار کاهش پیدا می کند. نتیجه ای که از این فرآیند گرفته می شود آن است که با مصرف آب دور موتور تغییر می کند سپس آب با یک فشار ثابت به تمام نقاط می رسد.

 

دلیل اتصال انکدر به اینورتر چیست؟
مکان اتصال اینورتر به انکدر باعث میشود دور یک موتور با موتور دیگری یکسان و بدون تفاوت باشد. این اتصال سبب میشود کنترل در موتور در موارد لازم با توجه به میزان محصولی که تولید شده،متغیر باشد.

مزایای استفاده از اینورترها برای کنترل دور موتور
امروزه استفاده از اینورترها شکل گسترده تری پیدا کرده و از آن ها بر روی پمپ، فن و کمپرسور ها استفاده می کنند. از طرفی از اینورتر ها جهت کنترل دور موتور نیز استفاده میشود که این کار مزایایی به همراه دارد، مثلا:

عدم نیاز به دستگاه های كنترل دبی مكانیكی

ذخیره انرژی تا 50%
نبودن شوك راه اندازی
افزایش عمر مفید قطعات مكانیكی
نواحی استفاده از اینورترها کدامند؟
از اینورترها در سه ناحیه استفاده می گردد :فعالیت های گشتاور ثابت مثل میكسرها , اكسترودرها , نوارهای نقاله و ... فعالیت های توان ثابت مثل كشش و دستگاه های ماشین، فعالیت های گشتاور متغیر مثل فن و پمپ.

میان دور موتور و توان مصرفی در اینورتر ها چه رابطه ای وجود دارد؟
در پمپ ها و فن ها میزان دبی متناسب با سرعت موتور است اما توان مصرفی با مكعب سرعت تناسب دارد. برای نمونه جهت تفهیم بیشتر مطلب می توانیم بگوییم که اگر دور موتور به میزان 50% كاهش یابد آن گاه توان مصرفی لازم 12.5% است که این عدد به مفهوم 87.5% صرفه جویی در انرژی می باشد. برای آگاهی از لیست قیمت اینورتر با کارشناسان فروش در تماس باشید. برای دریافت کاتالوگ اینورتر با کارشناسان فروش در تماس باشید.

کار اینورتر چیست؟
اینورتر می تواند به صورت هوشمند و برنامه ریزی شده میزان باری که به موتور وارد می شود را تشخیص دهد و متناسب با همان بار وارد شده به موتور جریان دهند.این جریان در اکثر اوقات حتی از جریان نامی موتور نیز کمتر است.

راه اندازی نرم موتور چگونه است؟
در راه اندازی نرم موتور، هیچگونه ضربه ای به قسمتهای مکانیکی مانند کوپلینگ ،گیربکس ،تسمه ، زنجیرها و ... وارد نمی شود که در نتیجه این امر طول عمر مفید موتور بیشتر شده و همچنین عمر مفید بخش های مکانیکی نامبرده شده نیز افزایش خواهد یافت.

منبع:https://www.kalasanati.com/%D8%AC%D8%B3%D8%AA%D8%AC%D9%88/231/%DA%A9%D8%A7%D9%84%D8%A7%DB%8C-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C/%DA%A9%D8%A7%D9%84%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%AA%D9%88%D9%85%D8%A7%D8%B3%DB%8C%D9%88%D9%86



:: بازدید از این مطلب : 206
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : یک شنبه 15 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

امروزه کارهای تاسیساتی ساده ساختمانی با یک دستورالعمل عمومی قابل پیگیری و انجام است. لذا کالا صنعتی در جهت آموزش راه اندازی پمپ آب سانتریفیوژ این مقاله را آماده کرده و برای استفاده در موارد خاص و تخصصی و پمپ های صنعتی نیاز به مشاوره و استفاده از متخصص است. توجه فرمایید که مقاله ی پیش رو یک دستور العمل عمومی بوده و جهت کارهای تخصصی و فنی تر نیاز به مشاوره و بررسی کارشناس زبده می باشد. جهت کسب اطلاعات فنی با کارشناسان فنی کالا صنعتی در ارتباط باشید.

اقدامات قبل راه اندازی پمپ سانترفیوژی
قدم اول این است که موتور را به لحاظ فنی مورد بررسی قرار دهید. مقدار توان موتور، تکفاز و سه فاز بودن آن، موارد مکانیکی و بسیاری پارامترهای دیگر که نیاز به بررسی دارد را چک کنید.

 

  • جهت دوران پمپ خیلی مهم است. خصوصاً در پمپ های آب سانتریفیوژ جهت چرخش اولین نکته بوده اما در برخی پمپ های دیگر مانند پمپ پیستونی خیلی مهم نیست. البته بدیهی است که نصب صحیح بسیار بهتر است. اما در پمپ های آب سانتریفیوژ، جهت چرخش اشتباه، باعث ایراد در پمپ و کاهش بسیار زیاد هد و دبی خواهد شد.
    یکی دیگر از مسائلی که بسیار اهمیت دارد، هم راستا بودن شفت های موتور و پمپ است. در گذشته ابزاری به نام ساعت این فرآیند استفاده می شده است، اما امروزه با دستگاه های بسیار دقیقتری این هم محوری چک می شود.
    به عنوان یک راهکار ساده برای نصب کوپلینگ، در تجهیزاتی که سبک هستند و زیاد بزرگ نیست، ابتدا با هم محور کردن چشمی و گذاشتن یک ابزار ساده نظیر خط کش، هم محوری اولیه را ایجاد کرده و بعد از نصب کوپلینگ، شفت ها را بچرخوانید. اگر به صورت روان چرخش انجام شد.

  • کوپل پمپ آب سانتریفیوژ و موتور
    اگر سایز پمپ کوچک بوده و امکانات مورد نیاز جهت کوپلینگ را ندارید می توانید با استفاده از تکنیک زیر اقدام به کوپل پمپ و موتور کنید:

    ابتدا به صورت چشمی پمپ و موتور را در همه جهات در راستای یکدیگر قرار داده و پس از محکم کردن پیچ موتور، کوپلینگ را چرخانده و اگر کوپلینگ یکنواخت و نرم بچرخد هم محوری و کوپلینگ به درستی صورت گرفته است. روش گفته شده مخصوص پمپ های با دور پایین است.
    جهت اطمینان از کوپلینگ صحیح خود اجازه دهید پمپ مدتی کار کند سپس هم محوری را مجددا اصلاح کنید. قابل ذکر است که هم محوری نامناسب میان شفت موتور و پمپ سبب آسیب های جبران ناپذیری به مکانیکال سیل، بلبرینگ ها و چرخ دنده ها (مربوط ب پمپ دنده ای) می شود.
    یکی از مهمترین کارهایی که باید انجام شود، چک کردن صافی و اتصالات است که عملکرد مناسبی داشته باشند، بدیهی است که عملکرد نا مناسب این تجهیزات باعث افت شدید راندمان خواهد شد.
    باید توجه داشت در پمپ هایی نظیر پمپ دنده ای، باید قبل از راه اندازی پمپ آب، حتماً پیش گرمایش انجام شود.
    در برخی از پمپ ها، به علت سایز بزرگ پمپ و مقدار فشار زیادی که بر روی پمپ است، باید از یک پمپ دیگر برای سیرکولاتور روغن استفاده شود. باید توجه داشت که نیاز است فیلتر و سطح روغن در این پمپ های جانبی چک شده و سپس راه اندازی شود. توصیه می شود که فیلتر به طور دائم در لوله مکش نصب شود برای اینکه از گیر کردن مواد جامد در داخل پره ها جلوگیری شود.
    قبل از راه اندازی پمپ آب، مسیر لوله مکش و رانش باید کاملاً باز باشد لذا تمامی شیرآلاتی که بر سر راه در مسیر وجود دارد، باید بررسی شده و کاملاً باز باشد. علاوه بر این حتماً باید در نظر داشته باشید که مخزن مکش دارای سیال باشد. البته در پمپ آب سانتریفیوژ میتوان شیر خروجی را به صورت موقت بسته نگه داشت.
    پمپ را به راه نیندازید مگر اینکه از وجود سیال پمپ شونده به میزان کافی در منبع اطمینان حاصل کنید. اگر پمپ را روشن کرده ولی بعد مشخص شود که ارتفاع استاتیکی منبع پایین است باید شیر دیس شارژ را بسته و شیر مین فلو را باز کرد.

  • اقدامات هنگام و پس از راه اندازی پمپ آب سانتریفیوژ
    اولین قدم برای راه اندازی پمپ آب سانتریفیوژ این است که شفت پمپ را با دست چرخانده تا از درگیر نبودن اجزای داخلی آن اطمینان حاصل شود. برای اینکه در پمپ سانتریفیوژ در زمان استارت به پمپ فشار وارد نشود، میتوان شیر خروجی پمپ را بسته نگه داشت. در راه اندازی پمپ آب از روشی موسوم به تک استارت استفاده می شود که در این روش ابتدا در حد یکی دو ثانیه موتور را روشن میکنند تا از صحت عملکرد مطمئن شوند.
    بلافاصله پس از باز شدن شیر، باید فشار در لوله خروجی پمپ افت پیدا کند. اگر با باز شدن شیر خروجی فشار افت نکرد، باید تمام مسیر خروجی را کنترل کنید، چراکه به احتمال زیاد مسیر مسدود است. اما اگر فشار خیلی زیاد افت پیدا کند و به حدود صفر برسد، این نشان دهنده وجود هوا در پمپ بوده و باید هواگیری شود.
    برای هواگیری پمپ آب نیاز است که خروجی پمپ باز شود و از مسیر خروجی آب را وارد پمپ کنیم تا کاملاً هوا خارج شود. عمل هواگیری تاثیر به سزایی در افزایش راندمان پمپ خواهد داشت همچنین برای پمپ دنده ای هم نیاز است که حتماً هواگیری انجام شود.
    پارامترهای اساسی پمپ آب سانتریفیوژ نظیر دما، فشار کاری، برق مصرفی و مواردی از این دست باید حتماً به صورت دوره ای مورد بازبینی قرار گیرد و یک برگه در موتور خانه نصب شود تا این مشخصات به صورت دوره ای بررسی شود. این مشخصات باید با استانداردهایی که وجود دارد همواره چک شود تا اگر مقادیر مشخصه ای، تغییرات بیش از حد نرمال داشت، در جهت بهبود وضعیت عملکرد پمپ بررسی شود.
    نشتی از سیستم آب بندی یکی دیگر از مواردی است که باید به صورت دوره ای چک شود. البته باید توجه داشت که در پمپ هایی که آب بندی به وسیله پکینگ انجام میشود، نشتی بسیار کمی اگر وجود داشته باشد، طبیعی است که این نشتی میتواند در حد یک قطره در هر چند ثانیه باشد که نرمال است. سفت کردن بیش از حد پیچ های پمپ باعث ایجاد اصطحکاک سوختن پکینگ خواهد شد. مهمتر از همه این موارد، این است که دما، ارتعاش و صدای اضافی از پمپ شنیده نشود.

  • اقدامات برای از سرویس خارج کردن پمپ آب سانتریفیوژ
    یکی از مهمترین ایراداتی که با خاموش کردن ناگهانی پمپ ممکن است ایجاد شود، پدیده ضربه قوچ است که در این پدیده ضربه ای که سیال برگشتی به پمپ وارد می کند باعث آسیب جدی به پمپ خواهد شد. لذا قبل از خاموش کردن و بستن ناگهانی شیر خورجی، حتماً نیاز است که شیر را به مرور بسته و سپس پمپ را خاموش کنیم. خاموش کردن پمپ با ملاحظات بالا به جلوگیری از آسیب به پمپ کمک شایانی خواهد کرد.

  • منبع: https://www.kalasanati.com/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%88-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA/%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D9%BE%D9%85%D9%BE/169/%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D9%BE%D9%85%D9%BE-%D8%B3%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%81%DB%8C%D9%88%DA%98


:: بازدید از این مطلب : 203
|
امتیاز مطلب : 6
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : یک شنبه 15 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

تجهیزات دوار در بسیاری از کاربردهای صنعتی، نیمه صنعتی، کشاورزی و خانگی استفاده می شوند. یکی از این تجهیزات، پمپ است. پمپ برای پمپاژ سیالات استفاده می شود و از اجزای دوار و ثابت تشکیل شده است. مشکل نشتی سیال در پمپ بین اجزا و قطعات ثابت و متحرک اتفاق می افتد و برای رفع چنین مشکلی از انواع سیستم آب بندی پمپ استفاده می شود. یکی از این انواع، قطعه ای به نام مکانیکال سیل یا سیل مکانیکی است و دیگری آب بند پمپ از نوع پکینگ است که در مقاله ای دیگر به آن پرداخته شده است. نوع مکانیکال سیل کارآمدتر و موثرتر است و می تواند نشتی احتمالی از پمپ را به کمترین میزان ممکن برساند. سیل های مکانیکی به دلیل دقت بالایی که در جلوگیری از نشتی در تجهیزات دوار دارند در مواردی که سیال فرآیند از نوع خورنده خطرناک، سمی و اسیدی است، کاربرد بیشتری دارند. در ادامه قصد داریم به اجزا تشکیل دهنده سیل مکانیکی، اصول و مبانی کارکرد آنها، انواع، مزایا و معایب و در انتها به پارامترهای انتخاب آنها بپردازیم؛ پس با این مقاله کالاصنعتی همراه باشید. همچنین می توانید در پادکست زیر با مکانیکال سیل آشنا شوید.

مکانیکال سیل یا سیل مکانیکی چیست؟
مکانیکال سیل یا سیل مکانیکی، از جمله آب بندهای پمپ است که جهت جلوگیری از نشتی سیال در انواع پمپ مورد استفاده قرار می گیرد. مکانیکال سیل وظیفه مهمی را در پمپ ایفا می کند مخصوصا در زمان هایی که سیال فرآیند از نوع سمی، اسیدی و خورنده است و نشتی آن به بیرون می تواند صدمات و زیان های بدی برای محیط ایجاد کند. این قطعه مهم از اجزایی تشکیل شده است که در ادامه به آن پرداخته خواهد شد.

 

طول عمر مکانیکال سیل
مکانیکال سیل، آب بندی می باشد که معمولا دوام و طول عمر بالایی دارند؛ طول عمر سیل مکانیکی به عوامل زیادی بستگی دارد. انتخاب درست مکانیکال سیل متناسب با شرایط عملکردی، نصب صحیح مکانیکال سیل و همچنین بازرسی های دوره ای از عواملی می باشد که در عمر سیل مکانیکی و مدت زمان تعویض آن موثر می باشد.

از آنجایی که سیل مکانیکی دارای قطعات و سطوح ظریفی می باشد یکی از علل اصلی خرابی پمپ ها به همین آب بند از نوع مکانیکال سیل مربوط می شود، به همین دلیل و همچنین کاربرد فراوان مکانیکال سیل در تجهیزات دوار و به طور خاص در پمپ ها، این امر مستلزم درک بهتر از این نوع آب بند می باشد.

اجزا تشکیل دهنده مکانیکال سیل
قسمت ثابت: سطحی صاف و صیقلی می باشد که در داخل پوسته پمپ نصب می شود.
قسمت متحرک: سطحی صاف و صیقلی می باشد که روی محور یا شفت پمپ قرار می گیرد.
فنر: معمولا از جنس فولاد ضد زنگ می باشد و توسط آن سطوح ثابت و متحرک به یکدیگر متصل می شوند تا فرآیند آب بندی به خوبی صورت گیرد.
حلقه الاستومری (اورینگ)

اصول و مبانی کارکرد سیل مکانیکی
قسمت ثابت (سطح ثابت) مکانیکال سیل در داخل پوسته و به آن متصل می شود و قسمت متحرک (سطح متحرک) روی محور یا شفت پمپ سوار می شود. عملکرد این اجزا به نحوی است که یک فضای آب بندی را در پمپ ایجاد می کنند که از نشت و خروج سیال داخل محفظه پمپ جلوگیری می کند.

مطابق با شکل در سمت چپ سیال تحت فشار پمپ قرار دارد و در سمت راست و فضای بیرون پمپ فشار آتمسفر می باشد. در بین قسمت ثابت و قسمت متحرک مکانیکال سیل، یک فیلم سیال محبوس شده و با چرخش قسمت متحرک مکانیکال سیل این فیلم سیال بخار شده و این بخار خود فضای آب بندی ایجاد می کند. ذکر این نکته خالی از لطف نیست که زمانیکه پمپ خاموش می باشد نیز چون پمپ فشاری ایجاد نمی کند بنابراین نشتی نیز وجود نخواهد داشت. اورینگ ها نیز آب بندی در پمپ ایجاد می کنند. بواسطه اورینگ هایی که قسمت متحرک را روی شفت و قسمت ثابت را روی پوسته سوار می کند، فضای بین قسمت متحرک و شفت و همچنین قسمت ثابت و پوسته آب بند می گردند.

 

انواع سیل مکانیکی
سیل های مکانیکی دسته بندی های مختلفی دارند که بطور کلی می توان آنها را به انواع زیر تقسیم کرد:

مکانیکال سیل فشاری
مکانیکال سیل غیر فشاری
مکانیکال سیل متعادل
مکانیکال سیل نامتعادل
مکانیکال سیل کارتریج
مکانیکال سیل فشاری
سیل مکانیکی فشاری از یک یا چند فنر و همچنین یک سیل ثانویه تشکیل شده است، سیل ثانویه بصورت محوری در امتداد شفت یا بوش شفت حرکت می کند تا فشار روی سطوح را حفظ کند. این آب بندی اجازه می دهد تا سایش و هرگونه ناترازی شفت را جبران کند. مزیت سیل مکانیکی فشاری ارزان بودن آن است اما عیب اصلی آن وجود سیل ثانویه می باشد که روی شفت قرار می گیرد و زمانی که سیال ساینده در پمپ وجود دارد، امکان ساییدگی و خرابی آن وجود دارد.

 

مکانیکال سیل غیرفشاری
سیل مکانیکی غیر فشاری از یک واشر الاستومری یا دم فلزی برای حفظ نیروی بسته شدن روی شفت استفاده می کند. در این نوع سیل مکانیکی به دلیل نبود سیل ثانویه، مشکل ساییدگی و خرابی آن وجود ندارد و بنابراین برای سیالات ساینده مناسب می باشند. همچنین در کاربردهای با آلایندگی زیاد و دماهای بالا از این نوع مکانیکال سیل استفاده می شود. البته عیب این نوع آب بند در این است که در مواردی که سیال خورنده می باشد باید از سیل های بزرگتر استفاده کرد.

 

کانیکال سیل متعادل و نامتعادل
در سیل مکانیکی متعادل نیروهای اعمالی بر سطوح آن بصورت یکنواخت و متعادل وارد می شود. مزیت این نوع سیل مکانیکی اعمال فشار همسان بر سطوح ثابت و متحرک، روغن کاری یکنواخت سطوح آن و در نتیجه طول عمر بیشتر آن می باشد. مکانیکال سیل متعادل برای کاربردهای با فشار بالای Psig 250 مناسب هستند. سیل مکانیکی نامتعادل برای فشارهای پایین تر مناسب هستند و همچنین قیمت مناسب تری نسبت به نوع متعادل دارند.

 

مکانیکال سیل کارتریج
سیل مکانیکی کارتریجی بصورت پیش نصب طراحی و ساخته می شوند و تمام قطعات و متعلقات آن بر روی یک بوش قرار می گیرد و جهت نصب، کل مجموعه روی شفت قرار می گیرد به همین دلیل نصب مکانیکال سیل کارتریجی آسان و راحت تر می باشد. سیل مکانیکی کارتریجی مشکل عدم کارکرد درست و در پی آن طول عمر پایین به دلیل نصب ناصحیح بر روی شفت را ندارد. همچنین مکانیکال سیل کارتریجی در مقایسه با انواع دیگر گران قیمت تر بوده و هزینه تعمیر و نگهداری کمتری دارد.

 

مزایا مکانیکال سیل
دوام و طول عمر بالا
نشتی بسیار کم و قابل صرف نظر
امکان نشتی گیری در کاربردهای سیالات خورنده، سمی و گران قیمت
آب بندی جهت کاربردهای با فشارهای بالا
عدم حساسیت نسبت به ارتعاش و حرکت غیربالانس شفت چرخان
معایب مکانیکال سیل
نصب و راه اندازی سخت
هزینه بالا
تعمیر و تعویض دشوار
داشتن قطعات داخلی زیاد و ظریف
پارامترهای انتخاب مکانیکال سیل
سایز شفت: اندازه قطر شفت پمپ
دور پمپ: مقدار rpm محور پمپ
دما و فشار کاری پمپ: حداکثر دما و فشار عملکردی سیال قابل پمپاژ
نوع فنر: تک فنر، چند فنر، فنر موجی، فنر مارپیچی
نوع المان آب بندی: اورینگ، گسکت، کاپ الاستومری
جنس سطوح آب بندی: فولاد ضد زنگ، کربن، تنگستن کارباید، سیلیکون کارباید، برنز، تفلون، پلاستیک، سرامیک، چدن خاکستری آستنیتی (Ni-resist)
جمع بندی

یکی از تجهیزات کاربردی و موثر که در انواع پمپ مورد استفاده قرار می گیرد، مکانیکال سیل است. این قطعه جزیی از ساختار پمپ ها مخصوصا پمپ سانتریفیوژ می باشد که برای جلوگیری از نشتی سیال از پمپ به بیرون و همچنین نشتی سیال از قسمت مکانیکی پمپ به قسمت موتور استفاده می شود. آب بند پمپ از نوع مکانیکال قابلیت به حداقل رساندن نشتی در پمپ را دارد و از این جهت بسیار کارآمد است. سیل مکانیکی دارای انواع مختلفی است که در این مقاله به آن پرداخته شد. با توجه به پارامترهایی نظیر سایز شفت، دور موتور، دمای کاری سیال و ... و تنوع مکانیکال سیل، انتخاب نوع آن انجام می شود که در این مقاله بطور خلاصه به آن پرداخته شد. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره سیستم های آب بندی پمپ و خرید پمپ می توانید با کارشناسان ما تماس گیرید.

منبع: https://www.kalasanati.com/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%88-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA/%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D9%BE%D9%85%D9%BE/115/%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%AE%D8%AA-%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B9-%D8%B3%DB%8C%D9%84-%D9%85%DA%A9%D8%A7%D9%86%DB%8C%DA%A9%DB%8C



:: بازدید از این مطلب : 197
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : یک شنبه 15 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

کاربرد های وینچ
وینچ برقی کاربردهای مختلفی دارد که یکی از این کاربردها نصب این وسیله روی خودروهای کوهستان است به این صورت که اگر خودروی کوهستان در جاده های صعب العبور گیر کرد یا اینکه دچار مشکلی در ادامه حرکت شد به کمک وینچ برقی میتوان خودرو را از وضعیت پیش آمده خارج نمود. استفاده از وینچ فقط در زمینه خودروهای کوهستان نیست بلکه می تواند در زمینه های مختلفی چون صنعت و ساختمان سازی به کار برده شود. وینچ صنعتی وسیله ای است که ساز و کار ساده ای دارد و دارای کاربردهای وسیعی نیز در کارخانه ها و صنایع مختلف است.

نحوه انتخاب وینچ
در انتخاب نوع یک وینچ برای استفاده مهم ترین عاملی که باید به آن توجه کرد حداکثر وزن قابل تحمل توسط وینچ یا میزان کشش آن و همینطور طول کابل وینچ است. وینچ مناسب برای کار را با توجه به وزن وسیله یا باری که باید کشیده یا بلند شود ، انتخاب می کنند. وینچ یکی از تجهیزاتی است که سابقه زیادی در صنعت دارد. در نسل های جدیدتر وینچ های صنعتی دارای طراحی بهینه ای هستند که موجب کاهش حجم وسیله ، بهبود عملکرد و همچنین افزایش ایمنی آن شده است. وینچ ها دو ویژگی مهم ترمز و موتور ضد انفجار دارند که از این ویژگی ها با توجه به محل و همچنین شرایط استفاده از وینچ ، فعال می گردند.

انواع وینچ
وینچ ها انواع مختلفی دارند که در نیروی گرداننده وینچ با هم متفاوت هستند. انواع وینچ های موجود عبارتند از :

وینچ های دستی
وینچ برقی
وینچ هیدرولیک و پنوماتیک
وینچ گاردنی
وینچ دستی

 

در یک وینچ دستی یک دستگیره گرداننده وجود دارد که از آن برای تامین نیرو استفاده می شود . این نیرو به گیربکس وینچ انتقال یافته و در نهایت باعث چرخش قرقره متصل به آن می گردد. وینچ های دستی توانایی حمل وزن هایی به اندازه یک تا دو تُن را دارند و برای مصارف کوچک صنعتی و ساختمانی مناسب تر هستند.

وینچ الکتریکی

در وینچ های الکتریکی یا وینچ های برقی، نیروی گرداننده وینچ به وسیله الکتروموتوری که به گیربکس وینچ برقی اتصال دارد ، تامین می گردد. در بین انواع وینچ های موجود، وینچ های برقی پر مصرف ترین و همچنین پرکاربردترین وینچ ها در مصارف صنعتی و کارخانه ها است.

وینچ هیدرولیک و پنوماتیک

در وینچ های هیدرولیک و پنوماتیک نیروی گرداننده از طریق پمپ هیدرولیک (+) و پنوماتیک تامین می شود که در این صورت به آن وینچ وینچ هیدرولیک و وینچ پنوماتیک یا بادی گفته می شود. وینچ های هیدرولیک و پنوماتیک قدرت زیادی دارند که این ویژگی سبب شده در صنایع سنگین مثل صنعت نفت و گاز کاربرد داشته باشند.

وینچ گاردنی
وینچ گاردنی یکی دیگر از انواع وینچ های موجود در صنعت است که نیروی گرداننده آن به وسیله گاردنی که به گیربکس صنعتی کمکی متصل است، تامین می گردد.

 

وینچ ها تجهیزاتی با موارد استفاده بسیار گسترده هستند که تقریبا در تمامی صنایع کاربرد دارند. وینچ ها علاوه بر صنایع نفت و گاز، صنایع دریایی، کابل کشی، عمران و ساختمان سازی و معادن و حفاری در صنایع دیگری مانند صنایع نظامی، صنایع فولاد، صنایع خودروسازی، صنایع کاشی و سرامیک، صنایع تحقیقاتی و ... کاربرد دارند.

وینچ هیدرولیک و پنوماتیک چیست؟
در وینچ های هیدرولیک و پنوماتیک نیروی گرداننده از طریق پمپ هیدرولیک (+) و پنوماتیک تامین می شود که در این صورت به آن وینچ وینچ هیدرولیک و وینچ پنوماتیک یا بادی گفته می شود . وینچ های هیدرولیک و پنوماتیک قدرت زیادی دارند که این ویژگی سبب شده در صنایع سنگین مثل صنعت نفت و گاز کاربرد داشته باشند.

نحوه انتخاب وینچ چگونه است؟
در انتخاب نوع یک وینچ برای استفاده مهم ترین عاملی که باید به آن توجه کرد حداکثر وزن قابل تحمل توسط وینچ یا میزان کشش آن و همینطور طول کابل وینچ می باشد . وینچ مناسب برای کار را با توجه به وزن وسیله یا باری که باید کشیده یا بلند شود ، انتخاب می کنند . وینچ یکی از تجهیزاتی است که سابقه زیادی در صنعت دارد . در نسل های جدیدتر وینچ های صنعتی دارای طراحی بهینه ای هستند که موجب کاهش حجم وسیله ، بهبود عملکرد و همچنین افزایش ایمنی آن شده است. وینچ ها دو ویژگی مهم ترمز و موتور ضد انفجار دارند که از این ویژگی ها با توجه به محل و همچنین شرایط استفاده از وینچ ، فعال می گردند.

منبع: https://www.kalasanati.com/%D8%AC%D8%B3%D8%AA%D8%AC%D9%88/290/%DA%A9%D8%A7%D9%84%D8%A7%DB%8C-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C/%D9%84%D9%88%D8%A7%D8%B2%D9%85-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C-%D9%85%D8%B1%D8%AA%D8%A8%D8%B7/%D9%88%DB%8C%D9%86%DA%86-vinch



:: بازدید از این مطلب : 210
|
امتیاز مطلب : 13
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : شنبه 14 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

لاستیک کوپلینگ قطعه ای مکانیکی است که به منظور اتصال دو شفت به یکدیگر و انتقال قدرت و گشتاور در انواع مختلفی تولید میشود. به بیانی دیگر کوپلینگ های پلاستیکی یا همان لاستیک کوپلینگ به عنوان یک واسطه میان یک شفت متحرک و یک شفت محرک ایفای نقش میکند و از ضربه های مکانیکی به کوپلینگ جلوگیری میکند. این لاستیک کوپلینگ ها به عنوان ضربه گیر نیز عمل می‌کنند و می توانند بارهای لحظه ای را نیز در خود جای دهند. همچنین انواع کوپلینگ ها دارای لاستیک های مختلف با جنس های گوناگون هستند.

قیمت لاستیک کوپلینگ
یکی از نکات مهم در تصمیم گیری و خرید لاستیک کوپلینگ قیمت لاستیک کوپلینگ است. قیمت لاستیک کوپلینگ تحت تأثیر عوامل متعددی قرار می‌گیرد، ازجمله جنس، ابعاد، مقاومت به شرایط محیطی مختلف، تحمل به بار و تنوع مدل‌ها. تأثیر هر یک از این عوامل بسته به نیازها و مشخصات کاربری ممکن است، متفاوت باشد. در ادامه به بررسی مهم ترین عوامل موثر بر قیمت لاستیک کوپلینگ خواهیم پرداخت.

جنس متریال در ساخت لاستیک کوپلینگ: یکی از عوامل اصلی در تعیین قیمت لاستیک کوپلینگ، نوع متریال استفاده شده در ساخت آن است. لاستیک کوپلینگ‌ها معمولاً از موادی مانند پلی‌یورتان، نئوپرن، نایلون، و پلی‌استر ساخته می‌شوند. هر کدام از این مواد خواص مکانیکی و مقاومتی مختلفی دارند و در نتیجه، هزینه تولید و قیمت نهایی لاستیک کوپلینگ تحت تأثیر انتخاب متریال و مصالح قرار می‌گیرد.
اندازه و ابعاد لاستیک کوپلینگ: ابعاد لاستیک کوپلینگ نیز تأثیر مهمی بر قیمت آن دارد. لاستیک کوپلینگ‌های بزرگ‌تر و قطر بزرگتر معمولاً هزینه بیشتری دارند. همچنین، تعداد و اندازه شکل‌های داخلی و خارجی لاستیک نیز بر قیمت لاستیک کوپلینگ تأثیرگذار است.
مقاومت به شرایط محیطی: لاستیک کوپلینگ‌ها باید در شرایط محیطی مختلف عملکرد مناسبی داشته باشند. مقاومت به عوامل محیطی مانند حرارت، رطوبت، آلودگی های شیمیایی و UV می‌تواند هزینه تولید را افزایش دهد. برای محیط‌های ویژه نیاز به لاستیک کوپلینگ‌های خاص با مواد و پوشش‌های خاص داریم که به مراتب قیمت آن‌ها بیشتر است.
خرید لاستیک کوپلینگ
انتخاب درست و خرید مناسب لاستیک کوپلینگ می‌تواند تأثیر مهمی بر کارایی و عملکرد سیستم‌های مکانیکی و کوپلینگ ها داشته باشد. از این رو، به بررسی نکات مهمی که باید در هنگام خرید لاستیک کوپلینگ در نظر گرفته شوند، می‌پردازیم.

نوع لاستیک کوپلینگ: قبل از خرید لاستیک کوپلینگ، نیاز است که نوع کوپلینگ و همچنین لاستیک کوپلینگ مورد نیاز خود را تعیین کنید. در ادامه این صحفه میتوانید با انواع لاستیک کوپلینگ آشنا شوید.
تحمل به بار و سرعت: مهمترین فاکتور در خرید لاستیک کوپلینگ توانایی آن در تحمل به بار و سرعت کاربری مدنظر است. باید مطمئن شوید که لاستیک کوپلینگ انتخابی توانایی تحمل بار و سرعت مورد نظر شما را دارد.
شرایط محیط کار: شرایط محیط کار لاستیک کوپلینگ نیز نکته مهمی در انتخاب و خرید لاستیک کوپلینگ است. اگر لاستیک کوپلینگ در محیط‌های خاصی مانند محیط‌های شیمیایی یا با دماهای بالا کار خواهد کرد، باید از لاستیک کوپلینگ‌های مقاوم به شرایط مخصوص استفاده کنید.
خاطر نشان است که با رعایت نکات مطرح شده و مشورت با کارشناسان فروش، می‌توانید انتخابی هوشمندانه برای رفع نیازها، و همچنین به بهبود کارایی و کاهش خطرات ناشی از عدم تطابق لاستیک کوپلینگ با سیستم‌های مکانیکی‌تان کمک کنید.

انواع لاستیک کوپلینگ
لاستیک کوپلینگ N-EUPEX
لاستیک کوپلینگ N-EUPEX DS
لاستیک کوپلینگ میل پینی یا هالوپین (RUPEX)
لاستیک کوپلینگ روتکس (ROTEX )
لاستیک کوپلینگ ستاره ای (HRC)

لاستیک کوپلینگ روتکس (ROTEX )
الاستومر، رابر و یا لاستیک کوپلینگ روتکس وابسته به درخواست و نیاز مصرف کننده، در مواد و سختی های متفاوت قابل ساخت است. لاستیک کوپلینگ روتکس عناصری هستند که نیاز به بررسی و تعویض دوره ای دارد، زیرا در صورت فرسودگی رابر کوپلینگ روتکس، دنده های کوپلینگ های روپکس با یکدیگر جفت می شوند. مواد سازنده لاستیک کوپلینگ روتکس در جدول زیر آورده شده است.

منیع: https://www.kalasanati.com/%D8%AC%D8%B3%D8%AA%D8%AC%D9%88/2808/%DA%A9%D8%A7%D9%84%D8%A7%DB%8C-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C/%D9%82%D8%B7%D8%B9%D8%A7%D8%AA-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C/%DA%A9%D9%88%D9%BE%D9%84%DB%8C%D9%86%DA%AF/%D9%84%D8%A7%D8%B3%D8%AA%DB%8C%DA%A9-%DA%A9%D9%88%D9%BE%D9%84%DB%8C%D9%86%DA%AF



:: بازدید از این مطلب : 202
|
امتیاز مطلب : 9
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : شنبه 14 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

موتور گیربکس میکسر چگونه تجهیزی است؟
گیربکس میکسر تجهیزی است که گشتاور و دور تولید شده توسط الکتروموتور را به بازویی همزن انتقال میشود و به طور کلی میکسرها تجهیزاتی هستند که برای مخلوط کردن و همگن سازی مواد به صورت زیر در صنعت مورد استفاده قرار می گیرند.

جامد با جامد
جامد با مایع
مایع با مایع
انواع میکسرهای صنعتی
میکسر بلندر (روبانی، وی، پیوسته، پیچی و پیچی مخروطی، مخروطی دوبل)
میکسر سیاره ای و سیاره ای دوبل
میکسر چرخش متقابل
میکسر دو شافته و سه شافته
میکسر خلاء
میکسر پخش کننده
میکسر پارویی
میکسر مواد با ویسکوزیته بالا مانند چسب
میکسر برش بالا
میکسر مقیاس آزمایشگاهی
میکسر جت
میکسر متحرک
میکسر بانبری
دسته بندی گیربکس میکسر
گیربکس میکسر را بر اساس کاربرد آن به سه دسته زیر تقسیم می کنند:

گیربکس میکسر حلزونی
گیربکس میکسر خورشیدی
گیربکس میکسر هلیکال
گیربکس میکسر حلزونی
کاربردی ترین و ارزان ترین گیربکس میکسرهای صنعتی از نوع حلزونی می باشد. این مدل گیربکس را با نام های عمودی یا 90 درجه نیز میشناسند. ساختمان این تجهیز شامل یک محور فولادی و یک چرخ دنده برنجی است.

گیربکس حلزونی قدرت ورودی الکتروموتور به وسیله یک ماردون فلزی به چرخ دنده برنجی منتقل کرده و در نتیجه نیرو به اندازه نود درجه تغییر جهت پیدا می کند. نسبت تبدیل گیربکس حلزونی با توجه به دور خروجی مورد نیاز تعیین می شود که در بسیاری از موارد 1 به 30 تا 1 به 50 است.

یکی از عمده‏ ترین موارد مصرف گیربکس حلزونی در خطوط تولید، استفاده در همزن ( میکسر ) مواد در پروسه تولید مواد شیمیائی یا غذائی یا معدنی و ساختمانی و ... غیره می‏باشد.

مخصوصاً بدلیل انعطاف پذیری در انتخاب نسبت تبدیل های بالا در ابعاد کوچک و همچنین موقعیت نسب بهتر نسبت به گیربکس هلیکال مستقیم با توجه به زاویه 90 درجه ورودی، نسبت به خروجی، این گیربکس در بالا یا پایین میکسر و یا همزن در دو صورت F پایه بلند و Fc پایه کوتاه و دو طرح VF و ( حلزونی مکعبی ) گیربکس NMRV استفاده می‏شود.

 

مشخصات گیربکس حلزونی همزن و میکسر
گیربکس همزن حلزونی باید دارای مشخصه‏ های زیر باشند:

هالو شفت
محاسبه بار شعاعی
انتخاب درست نوع گیربکس
دقت به نوع مواد
هالوشفت باشند
که شفت همزن داخل دنده جاساز شود و از انتها مهار شود و به راحتی قابل مونتاژ باشد.

محاسبه بار شعاعی
توجه به بار شعاعی و محوری ایجاد شده بر روی بلبرینگ گیربکس حلزونی بسیار موثر در طول عمر گیربکس میکسر و همزن میباشد. به عنوان مثال بلبرینگ خروجی گیربکس های حلزونی بلبرینگ ردیف 6000 می‏باشد. این نوع بلبرینگ تحمل بار محوری را ندارد بهتر است بلبرینگ پایینی دنده از بلبرینگ مخروطی کف گرد و ردیف 30000 استفاده شود که تحمل بار محوری را داشته باشد. در صورتی که طول محور همزن زیاد باشد بهتر است از یاتاقان برای خنثی کردن لنگی پروانه و عدم انتقال آن به گیربکس استفاده نمود.

 

انتخاب درست نوع گیربکس
در صورتی که موتور و گیربکس زیر بار مواد در میکسر استارت میگردد بهتر است از گیربکس سری VF یا NRV و تسمه پولی استفاده گردد تا کمی از فشار توسط پولی و تسمه دفع شود در غیر این صورت میتوان گیربکس را به صورت مستقیم در سری های MVF یا NMRV به الکتروموتور فلنچ دار متصل نمود. در گیربکس های حلزونی این امکان وجود دارد که هر نوع موتوری را از جمله الکتروموتور ضد انفجار، الکتروموتورهای ترمزدار و موتور با IP های مختلف را به گیربکس متصل نمود.

دقت به نوع مواد دقت
برای استفاده از گیربکس حلزونی جهت همزن های مواد گرم مانند دیگ ‏های پخت بهتر است از گیربکس مدل F با صفحه اسقرار موتور بر روی آنها ( گیربکس دو طبقه ) و همچنین اتصال غیر مستقیم محور خروجی با شفت همزن بهره برد و گیربکس را با کاسه نمد های مقاوم در برابر حرارت و روانکار مناسب و مقاوم در برابر درجه حرارت بالا تجهیز نمود. لازم به ذکر است که استفاده از روانکار ( روغن ) با چسبندگی مناسب و تمیز و همچنین سرویس دوره ای گیربکس از نکات بسیار پر اهمیت است.

 

گیربکس مناسب برای دیگ (بچینگ) پخت گوجه فرنگی
در گیربکس های پچینگ پخت گوجه الکتروموتور نصب در صفحه اسقرار بالای گیربکس توسط یک پولی 2 تسمه B به گیربکس ( گیربکس دو طبقه ) منتقل می‏شود، نسبت تبدیل پولی سر موتور به گیربکس 1/2 میباشد دور مناسب دیگ ‏های رب 25 الی 30 دور بر دقیقه می‏باشد. لذا بهترین نسبت تبدیل گیربکس 1/23 است پس دور ورودی به گیربکس 750 دور و دور خروجی 30 دور میگردد این مسئله چند مزیت دارد.

بخاطر نسبت تبدیل پایین گیربکس کمتر گرم می‏شود.
همچنین هرچه نسبت تبدیل در گیربکس های حلزونی پایین تر باشد راندمان گیربکس بالاتر است.
گشتاور خروجی افزایش پیدا می‏کند.

منبع: https://www.kalasanati.com/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%88-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA/%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA-%DA%AF%DB%8C%D8%B1%D8%A8%DA%A9%D8%B3/592/%DA%AF%DB%8C%D8%B1%D8%A8%DA%A9%D8%B3-%D9%87%D9%85%D8%B2%D9%86-%D9%88-%D9%85%DB%8C%DA%A9%D8%B3%D8%B1



:: بازدید از این مطلب : 210
|
امتیاز مطلب : 12
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : جمعه 13 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

اینورترهای دلتا دارای یک سیستم تشخیص خطای جامع هستند که شامل چندین هشدار و پیام خطا می باشد؛ به این صورت که پس از شناسایی یک خطا، عملکردهای حفاظتی مربوطه فعال خواهند شد. خطاهای زیر همانطور که در صفحه کلید دیجیتال (کی پد) درایو نشان داده شده است. برای آشنایی شما قرار داده شده است. چهار خطای آخر را می توان از صفحه کلید دیجیتال یا دیگر راه های ارتباطاتی اینورتر مشاهده کرد.

توجه : خطاها را می توان با یک reset از کی پد یا ترمینال ورودی پاک کرد.

کدهای خطاهای اینورتر دلتا نشان دهنده مشکلات و عیب های مختلفی است که برای نگهداری و مراقبت از اینورتر باید در نظر گرفته و بررسی شوند. که در این مقاله در مجموع بیش از 20 خطا به همراه روش رفع آنها ذکر شد. همچنین برای بهتر درک کردن و رفع خطاها نحوه عملکرد اینورتر دلتا ضروری است. اگر اینورتر شما با این روش ها و اقدامات اصلاحی رفع خطا نشد از یک تعمیرکار و متخصص کمک بگیرید.

 منبع: https://www.kalasanati.com/%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%88-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA/%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D8%B1%D9%82-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C-%D9%88-%D8%A7%D8%AA%D9%88%D9%85%D8%A7%D8%B3%DB%8C%D9%88%D9%86/1690/%D8%AE%D8%B7%D8%A7%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D9%86%D9%88%D8%B1%D8%AA%D8%B1-%D8%AF%D9%84%D8%AA%D8%A7



:: بازدید از این مطلب : 241
|
امتیاز مطلب : 10
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3
تاریخ انتشار : جمعه 13 بهمن 1402 | نظرات ()
نوشته شده توسط : کوروش فنایی

پمپ IMP یکی از انواع پمپ سیرکولاتور است. کاتالوگ پمپ سیرکولاتور IMP ، لیست قیمت پمپ IMP و مشاوره برای خرید پمپ IMP در سایت کالا صنعتی موجود است. برای آگاهی از قیمت پمپ IMP با کارشناسان فروش در تماس باشید.

پمپ IMP یکی از انواع پمپ سیرکولاتور است. کاتالوگ پمپ سیرکولاتور IMP ، لیست قیمت پمپ IMP و مشاوره برای خرید پمپ IMP در سایت کالا صنعتی موجود است. برای آگاهی از قیمت پمپ IMP با کارشناسان فروش در تماس باشید.

پمپ سیرکولاتور IMP (پمپ پکیجی IMP)
شرکت IMP یک تولید کننده مهم و معتبر در زمینه تولید پمپ سیرکولاتور یا پمپ گردش آب (پمپ پکیجی) در اسلوونی است. شرکت IMP در شهر کومندا کشور اسلوونی بنا نهاده شده است. نام شرکت از مخفف عبارت "intelligent motor pump (IMP)" به معنای پمپ‌های هوشمند گرفته شده است. سال‌هاست شرکت IMP در زمینه توسعه، تولید، توزیع و نگهداری پمپ‌ها و سیستم‌های پمپاژ و تهویه مطبوع فعالیت دارد. براساس شعار شرکت IMP، راحتی محیط خانه و شرایط بهینه کار در محیط‌های صنعتی با محصولات این شرکت تضمین شده است. مجموعه کالا صنعتی به عنوان یکی از پیشگام‌ترین شرکت‌ها در زمینه تامین پمپ سیرکولاتور IMP و دیگر برندها مانند پمپ سیرکولاتور لئو، پمپ سیرکولاتور نوید موتور، پمپ سیرکولاتور ویلو، پمپ سیرکولاتور آبارا و پمپ سیرکولاتور ابارا فعالیت دارد. برای خرید پمپ و مشاوره در زمینه خرید هر یک از محصولات IMP می‌توانید با کارشناسان پمپ کالا صنعتی مشورت کنید. لازم به ذکر است که بیش از 96 درصد از تولیدات شرکت IMP در بیش از 80 کشور در دسترس بوده و فروخته می‌شود. محصولات شرکت IMP براساس کیفیت ISO 9001:2015 تولید و روانه بازار شده‌اند. با اطمینان از محصولات شرکت، IMP با شعار محصول صادقانه برای قیمت صادقانه مشتریان راهی بازار پمپ شده است.

تاریخچه
شرکت IMP d.o.o. در اوایل سال 1947 میلادی تأسیس و تا اواخر سال 1980 میلادی به عنوان قسمتی از شرکت IMP فعالیت داشت. در دهه نود که تلاطمات تغییر نظام اقتصادی ایجاد شد، IMP توانست جان سالم به در ببرد و روی پای خود بایستد. فرآیند خصوصی شدن شرکت IMP در سال‌های 1997 و 1999 رخ داد. همزمان با انجام فرآیند خصوصی سازی، سرمایه گذاری در زمینه توسعه، بازاریابی، فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیک ایجاد شد. در سال 2000 میلادی شرکت IMP بازسازی و به IMP PUMPS d.o.o تغییر نام داد. با ورود کشور اسلوونی به اتحادیه اروپا، توسعه شبکه فروش IMP PUMPS ایجاد شد و این راستا شرکای تجاری این شرکت و همچنین بخش تحقیق و توسعه گسترش یافت. شرکت IMP به طور مداوم در حال توسعه پمپ‌های جدید و مقرون از دیدگاه اقتصادی و فنی است.

در این راستا لازم به ذکر است سری جدید پمپ‌های این شرکت (NMT) با استفاده از فناوری آهنرباهای دائمی برای ایجاد بازده‌های بالاتر تولید شده است. برنامه اصلی شرکت IMP تولید پمپ های پمپ های گردشی یا سرکولاتور برای کاربرد تهویه مطبوع و سیستم های گردش آب سرد و گرم است (HVAC). پمپ‌ها در حالت فلنج دار یا رزوه ای و تک یا دو طرفه با پوشش هیدرولیک برنزی یا چدنی تولید می‌شوند تمام پمپ‌های چدنی با کاتافورز پوشیده شده اند. این پوشش مقاومت و طول عمر مفید پمپ را افزایش می‌دهد. لازم به ذکر است برای سهولت در انتخاب پمپ‌های IMP میتوان آن‌ها را به پنج دسته اصلی تقسیم بندی کرد که شامل NMT، GHN، MULTISTAGE، INLINE و SAN است. در ادامه به بررسی انواع تولیدات و محصولات IMP پرداخته می‌شود.

 

سری SANMbasic II
پمپ 3 سرعته تک فاز فلنج دار
پمپ‌های سیرکولاتور فلنج دار با سه سرعت مناسب برای بازارهای غیر از اتحادیه اروپا پمپ‌های گردشی GHNbasic II برای انتقال مایعات در سیستم‌های گرمایش آب گرم، تهویه مطبوع و سرمایش/گرمایش استفاده می‌شود.

 

سری PV4 POLES
پمپ خطی با موتور 4 قطبی برای سیستم‌های آب گرم بهداشتی برای دبی‌های کمتر ما طیف وسیعی از محصولات را برای آب بهداشتی ارائه می دهیم:

NMT SAN – پمپ‌های با راندمان بالا
SAN - پمپ 3 سرعته رزوه ای
SANbasic II - پمپ های 3 سرعته فلنجی
SAN ECO – ایجاد کمترین دبی ممکن
پمپ های چند مرحله ای
PV - پمپ های درون خطی

منبع: https://www.kalasanati.com/%D8%AC%D8%B3%D8%AA%D8%AC%D9%88/372/%DA%A9%D8%A7%D9%84%D8%A7%DB%8C-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C/%D9%BE%D9%85%D9%BE/%D9%BE%D9%85%D9%BE-%D8%AE%D8%A7%D8%B1%D8%AC%DB%8C/%D9%BE%D9%85%D9%BE-imp



:: بازدید از این مطلب : 194
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
تاریخ انتشار : پنج شنبه 12 بهمن 1402 | نظرات ()