موتور برق یکی از انواع ژنراتور است که دستگاهی کاربردی برای تولید برق است و میتواند در زمان قطعی برق، کار و زندگی را به روال عادی برگرداند. همچنین موتور برق برای مکانهایی که امکان دسترسی به شبکه برق وجود ندارد، گزینهای مناسب محسوب میشود. انتخاب موتور برق مناسب بستگی به چندین عامل دارد که شامل نحوه حمل و نقل، ابعاد، نوع سوخت مصرفی، مجموع توان دستگاههای متصل (برحسب وات)، بیشترین زمان کارکرد و تعداد خروجیهای دستگاه است.
با استفاده از یک ژنراتور مناسب، میتوان در هنگام قطع برق، خانه را در شرایط مطلوب نگه داشت، در آشپزخانه غذا تهیه کرد، تلفن همراه را شارژ نمود و از کامپیوتر و اینترنت استفاده نمود. به این ترتیب، زندگی بدون دغدغه قطعی برق ادامه خواهد داشت.شما میتوانید برای استعلام قیمت ژنراتور با تیم کالا صنعتی در تماس باشید.
قیمت موتور برق
قیمت موتوربرق بستگی به چندین عامل دارد که در ادامه به برخی از مهمترین آنها اشاره میشود:
ظرفیت و توان خروجی موتور برق
ظرفیت یا توان خروجی موتوربرق به میزان حداکثر برقی اشاره دارد که دستگاه میتواند به طور همزمان تولید کند. هرچه این مقدار بیشتر باشد، یعنی موتوربرق ظرفیت تأمین برق مصارف پرمصرفتر و با توان بالاتر را دارد. به همین دلیل، موتوربرقهای قدرتمندتر و پرظرفیتتر، دارای قیمت بالاتری هستند.
نوع سوخت مصرفی موتور برق
انتخاب نوع سوخت در موتوربرقها از جمله عوامل تعیینکننده قیمت نهایی آنهاست. به عنوان مثال، موتوربرقهای گازسوز نسبت به انواع بنزینی و دیزلی، هزینه تمامشده پایینتری برای تولید هر کیلووات برق دارند. بنابراین قیمت اولیه پایینتر و هزینه بهرهبرداری ارزانتری دارند.
کیفیت و برند موتور برق
کیفیت بالاتر موتور و قطعات داخلی، افزایش عمر مفید موتور برق، کاهش هزینههای نگهداری و تعمیرات و بهبود راندمان و بازدهی را به همراه دارد. مارکها و سازندگان معتبر که شهرت و اعتبار بیشتری در بازار دارند نیز محصولات باکیفیتتر و بادوامتری را عرضه میکنند که قیمت بالاتری هم دارند.
ویژگیها و قابلیتها موتور برق
وجود سیستمهای پیشرفته مثل کنترل و مانیتورینگ از راه دور، قابلیت ارتباط با شبکه هوشمند برق، ویژگیهای ایمنی و حفاظتی مثل AVR و... موجب افزایش قیمت موتور برق میشود. البته این ویژگیها بازدهی و قابلیت اطمینان بیشتری را نیز به همراه دارند.
نکات مهم در انتخاب و خرید موتور برق
اولین نکته مهم، برآورد دقیق نیازهای مصرف برق و تعیین ظرفیت مناسب موتوربرق است. اگر ظرفیت انتخابی کمتر از نیاز باشد، پاسخگوی نیاز نخواهد بود و اگر بیش از حد لازم باشد، هزینه اضافی در بر خواهد داشت. نکته بعدی انتخاب نوع سوخت مناسب است. سوخت انتخابی باید در دسترس، اقتصادی و سازگار با محیط زیست باشد. همچنین کیفیت و استانداردهای فنی موتوربرق از اهمیت بالایی برخوردار است. مارکهای معتبر و دارای گارانتی، انتخاب مناسبتری هستند.
در نهایت پس از فروش و خدمات پشتیبانی عرضهکننده نیز باید مورد توجه قرار گیرد تا در صورت بروز مشکل بتوان به راحتی از خدمات آنها استفاده کرد.
اهمیت و کاربرد موتور برق
موتوربرق کاربردهای متنوعی در زندگی امروز دارد. از جمله مهمترین کارکردهای این دستگاه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تأمین برق اضطراری در زمان قطعی برق شهری: استفاده از موتور برق در منازل، ادارات و سازمانها میتواند در هنگام قطع برق از اختلال در کار و زندگی جلوگیری کند. البته لازم است ظرفیت موتور برق با نیازهای برقی همخوانی داشته باشد.
تأمین برق مناطق دورافتاده: امکان اتصال به شبکه سراسری برق در برخی نقاط دورافتاده وجود ندارد به همین دلیل استفاده از موتور برق های قوی در این مناطق ضروری است.
مصارف صنعتی و تجاری: در اکثر کارخانه ها، معادن، ایستگاههای سوخت و ... به دلایل فنی و اقتصادی از موتور برق به جای برق شبکه استفاده میشود.
موارد اضطراری و امدادرسانی: در زمان بروز حوادث غیرمترقبه مانند زلزله، سیل و ... ژنراتور برای تداوم عملیات امدادرسانی بسیار حیاتی است.
در واقع موتور برق یک جایگزین لازم و ضروری برای مکان های مهم است.
انواع موتور برق
موتوربرقها بسته به نوع سازه و طرز کارشان انواع متفاوتی دارند. رایجترین دستهبندی موتورهای برق بر اساس نوع سوخت آن است که در ادامه به معرفی انواع آن میپردازیم:
موتوربرق بنزینی
موتوربرقهای بنزینی از یک موتور احتراق داخلی بنزینی و یک آلترناتور برای تولید برق استفاده میکنند. سوخت مصرفی این نوع موتور برق، بنزین است که از طریق کاربراتور تأمین میشود. موتوربرق بنزینی مزایایی همچون قیمت مناسب، سهولت جابجایی و حمل و نقل، سادگی راهاندازی و بهرهبرداری دارد. از این رو برای مصارفی مانند اضطراری، پشتیبانی، سیار و غیره بسیار مفید است. اما این موتوربرق بنزینی معایبی مثل آلایندگی زیستمحیطی و صدای زیاد نیز دارد. در مدلهای بهروز شده این نوع موتوربرقها تا حدود زیادی از صدای آن کاسته شده و برخی از مدلهای آن عملا بیصدا هستند.
موتوربرق دیزلی یا دیزل ژنراتور
دیزل ژنراتورها از یک موتور دیزل به عنوان منبع تولید قدرت مکانیکی و یک آلترناتور برای تبدیل آن به برق استفاده میکنند. سوخت این نوع موتورها، گازوییل/نفت دیزل است. دیزل ژنراتور مزایایی همچون بازده بالاتر، عمر بیشتر و هزینه پایین سوخت دارند. به همین دلیل بیشتر برای مصارف ثابت و پرمصرف مورد استفاده قرار میگیرند.
موتوربرق گازسوز
در موتوربرقهای گازسوز به جای بنزین یا نفت دیزل، از گازهای سبک مانند گاز طبیعی، گاز مایع (LPG) یا گاز شهری به عنوان سوخت استفاده میشود. این گازها پس از ورود به موتور احتراق داخلی، باعث تولید انرژی مکانیکی شده و این انرژی به وسیله قطعه الکترومکانیکی به انرژی الکتریکی (برق) تبدیل میگردد. مزایای بهکارگیری گاز طبیعی به جای بنزین و نفت دیزل، کاهش قابلتوجه هزینه سوخت، آلایندگی بسیار پایین محیطزیست و صدای کمتر این موتورها است.
قطعه
موتوربرق دوگانهسوز
همانطور که از اسم این نوع موتوربرق مشخص است، آنها میتوانند از دو نوع سوخت متفاوت استفاده کنند. معمولاً یکی از این سوختها بنزین و دیگری گاز طبیعی یا LPG است. امکان تغییر سوخت به صورت خودکار در حین کار یکی از مزایای بعضی از مدلهای این موتورها به شمار میرود. موتوربرقهای دوگانهسوز با توجه به قابلیت استفاده از دو نوع سوخت، انعطافپذیری بسیار بالایی دارند و میتوانند در شرایط مختلف به کار گرفته شوند.
منبع:https://www.kalasanati.com/%D8%AC%D8%B3%D8%AA%D8%AC%D9%88/779/%DA%A9%D8%A7%D9%84%D8%A7%DB%8C-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C/%D9%84%D9%88%D8%A7%D8%B2%D9%85-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C-%D9%85%D8%B1%D8%AA%D8%A8%D8%B7/%DA%98%D9%86%D8%B1%D8%A7%D8%AA%D9%88%D8%B1/%D9%85%D9%88%D8%AA%D9%88%D8%B1-%D8%A8%D8%B1%D9%82
:: بازدید از این مطلب : 141
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1